Hírek

Minden, amit a Scholl papucsokról tudni lehet

A Scholl a világ egyik talán legismertebb márkája a kényelmi lábbelik piacán. Az Egyesült Államokból indult gyártó több mint 100 éves múlttal rendelkezik és különösen az utóbbi évtizedekben jelentős átalakulásokon ment keresztül.

Azon túl ugyanis, hogy az általuk gyártott termékek még mindig sok esetben elsőszámú termékek bizonyos ortopédiai- vagy mozgásszervi panaszok megelőzése esetén, hiszen a Scholl már hatalmas figyelmet fordít a prevencióra, miközben rengeteg utcán hordható, divatos modell található a kínálatukban.

Hogy honnan indult világhódító útjára a Scholl, milyen előnyei vannak az általuk gyártott termékeknek, egyáltalán miként vásároljunk magunknak a gyártó kínálatából? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre válaszoltunk!

A Scholl története és filozófiája

A Scholl márka története egészen 1899-ig vezethető vissza. Az ekkor mindössze 17 éves William Mathias Scholl ebben az évben kapta élete első komolyabb állását, mint cipőbolti eladó, ahol rengeteg lábpanasszal küzdő emberrel találkozott.

A téma annyira felkeltette az érdeklődését, hogy elhatározta: orvosi pályára lép, hogy a láb anatómiájának és fiziológiájának a megismerésével segíthessen az embereken. Terve pedig sikerrel járt, hiszen mindössze 22 éves korában már piacra dobta első saját termékét, a Foot Eazert.

Ez a speciális lábbetét a maga korában forradalmi újdonság volt, hiszen elsőként nyújtott megfelelő támasztékot a talp hosszanti boltozatának. Ezzel egy igazi sikertörténet vette kezdetét, hiszen 1907-ben Dr. Scholl megalapította saját cégét, a talpbetétek után pedig a húszas években az első gyógycipők is a boltok polcaira kerültek.

A Scholl történetében nagyon sok aranykorszak volt, de a legsikeresebb időszak a hatvanas évekre tehető. A Scholl Pescura papucsokkal – amelyek minden lépésnél tornáztatták a lábat – eljött a nemzetközi áttörés, amit azóta újabb és újabb sikeres termékcsaládok koronáztak meg.

Napjainkban a Scholl egy világszerte ismert, keresett és forgalmazott márka, mely folyamatosan őrzi az 1968-ban elhunyt William Scholl célját – ami egyben a cég filozófiájává is vált: elősegíteni az emberek kényelmét, egészségét és jólétét a lábápolás segítségével.

Miért fontos a lábápolás és a kényelmes lábbeli viselése?

A lábápolás fontossága hosszú évszázadokon át nem kapott kiemelt figyelmet az emberiség részéről. Bár azt őseink is hamar felismerték, hogy a lábakat védeni kell a külső hatások ellen, de a lábbelik sokáig nem a kényelmet szolgálták, mint inkább funkcionális szerepük volt.

Tudni kell, hogy a lábápolást nem lehet elég korán kezdeni. Már gyermekkorban fontos odafigyelni arra, hogy kizárólag olyan lábbelit hordjanak a legkisebbek, amelyek a megfelelő tartás mellett biztosítják a lábak fejlődését.

Ezzel könnyedén elkerülhetők az olyan ortopédiai- és mozgásszervi elváltozások, amelyek tartós deformációkat előidézve felnőttkorban is meghatározzák az emberek életét. Természetesen az életmód, a munkahely és más egyéb tényezők miatt még így is előfordulhat, hogy valakinek lábápolásra és komfort lábbelire van szüksége.

Scholl női papucs használat közben

Lábunk egészségét soha nem szabad elhanyagolni, különösen olyan esetekben, ha ismert problémáink vannak, közben pedig egész nap állómunkát végzünk, esetleg túlsúllyal rendelkezünk vagy tartásproblémáink vannak.

Ilyen esetekben ugyanis valamilyen mozgásszervi rendellenesség áll a háttérben, ami egyrészt negatívan befolyásolja az érintett életminőségét – bizonyos esetekben a munkában való teljesítményét –, másrészt pedig egy sor olyan problémát generál, ami dominó-effektust elindítva súlyosabb elváltozásokhoz vezethet.

A megfelelő komfort lábbelikkel vagy talpbetét alkalmazásával tehát a kisebb lábproblémák esetén biztosíthatjuk a fájdalommentes mindennapokat, hogy az elváltozást szinten tartsuk és megelőzzük az olyan további deformációkat, amelyek már szakorvosi beavatkozást, esetenként műtétet igényelnek.

A Scholl termékek előnyei

Ha Ön is gyakran szenved a fenti problémáktól, gyakran fáj a lába, és ez már negatív hatást gyakorol a hétköznapokra, akkor a Scholl papucsok több tekintetben is jó megoldásnak bizonyulhatnak.

Ennek az oka, hogy több évtizedes kutatási háttér áll a termékek mögött, amelyek eredeti és igazoltan működőképes alapot adnak a gyártó cipőinek, papucsainak és egyéb kiegészítőinek. Hogy melyek ezek és miként segítenek?

Gelactiv technológia

Ott van rögtön a Gelactiv technológia, aminek a lényege, hogy a cipőben egy speciális Technogel betét található, ami különösen a sarokrészt támogatja meg. Segít abban, hogy a talpra nehezedő nyomás megfelelő egyensúlyba kerüljön, a sarkat érő ütődések pedig tompítva legyenek.

Ez jelentős mértékben csökkenti a lábfáradtság és a lábfájdalom kialakulását különösen olyan esetekben, mint az aktív életmód – fiatal- és időskorban egyaránt –, illetve a túlsúlyos állapot, vagy a terhesség, amelyek mindig extra terhet rónak a lábakra.

Memory Cushion technológia

A Memory Cushion nem más, mint egy memóriahabos talpbetét, ami könnyed jelleget ad a lábbelinek, a kimagasló nyomáselosztás mellett pedig extra kényelmet is nyújt. Mindezt azáltal, hogy átveszi a talp természetes formáját.

Különösen ajánlott ez a technológia az aktív és a kevésbé aktív idős embereknek a kényelem és a könnyed mozgás érdekében, de ugyanebből az okból kifolyólag azoknak is, akik sokat mozognak vagy éppen gyakran viselnek magassarkút, ami a lábhoz kapcsolódó rendellenességek gyakori kiváltója.

Bioprint technológia

A Bioprint technológiával rendelkező talpbetétek parafából és gumiból készülnek. Ergonómiailag nagyon előnyösek, stabilitást nyújtanak a lábfejnek, kialakításuk révén pedig kellő tartást és kényelmet adnak a lábaknak.

Scholl Biopont talpbetét

Az ilyen technológiával ellátott papucsok jól megállják a helyüket a túlsúlyból fakadó mozgásszervi elváltozástól szenvedőknek, vagy a mozgásszegény életmódot folytató embereknek, de azoknak is, akik túl sokat mozognak, és emiatt fáj a lábuk.

Scholl Biomechanics technológia

Egy forradalmi technológia, amit elsősorban a lúdtalp által kiváltott fájdalom enyhítése miatt választanak sokan, hiszen elősegít a lábboltozat helyes pozícióját. A megfelelő súlyeloszlás mellett jó alternatíva abban az esetben, ha a lábfej tartásának megtámogatása a cél.

A lúdtalphoz kapcsolódó problémák mellett a Scholl Biomechanics technológiával ellátott talpbetétes lábbelik kiválóak az aktív életmódot folytatóknak, valamint az idősebbeknek egyaránt.

Hogyan segíthetnek a Scholl papucsok ezeknek a problémáknak a kezelésében?

Az elhangzott technológiák révén a Scholl papucsai óriási segítséget nyújtanak azoknak az embereknek, akik gyakran szenvednek lábfáradságtól és enyhe mozgásszervi panaszokkal rendelkeznek vagy szeretnék megelőzni azokat.

Rendszeres viselésük serkenti a vérkeringést, miközben megfelelő tartást nyújtanak a boltozatnak, illetve a láb teljes izomzatának, valamint az ízületeknek egyaránt. Ez nemcsak a kényelmet garantálja, hanem azt is, hogy viselőjének lábfájdalma már az első alkalommal mérséklődjön.

Mivel a Scholl termékek helyes pozícióban tartják a lábat, ezért az ízületek degenerációja megáll, ezáltal megelőzhető egy-egy súlyosabb, akár műtéti beavatkozást igénylő elváltozás kialakulása.

A prevención túl a Scholl márka nevével ellátott lábbelik megakadályozzák a dominó effektust, így miután a lábak a megfelelő pozícióba kerültek, ezzel egyetemben a gerincre, a tartásra és a teljes szervezetre pozitív hatást gyakorolnak.

Sőt mi több, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a Scholl papucsok rendszeres használói a mentális egészségük kapcsán is javulást tapasztaltak, hiszen a fájdalmaik és kellemetlenségeik megszűnésével egyenes arányban az életminőségük is növekedésnek indult.

Hol és hogyan lehet megvásárolni a Scholl termékeket?

A Scholl papucsok és cipők megvásárlására többféle lehetőségünk nyílik. Nagyon sok üzlet foglalkozik a Scholl márkanévvel ellátott termékekkel, azonban a hagyományos cipőboltok regionálisan gyakran korlátozhatják a vásárlást, ezért egyre többen kényszerülnek online rendelésre.

Scholl ajándékdoboz

A webshopok kínálata szintén széles, itt azonban érdemes odafigyelni, hiszen a Scholl egy ismert világmárka, amit nagyon gyakran hamisítanak. Ezért fontos, hogy kizárólag megbízható webáruházból, hivatalos forrásból szerezzük be a kiválasztott terméket.

Az olyan webáruházak, mint amilyen például az epapucs.hu nemcsak megbízható és hivatalos út egy Scholl papucs beszerzésére, de ehhez minden segítséget meg is adnak mérettáblázatokkal és hasznos tanácsokkal kiegészülve.

Gyakran ismételt kérdések

Bütyökkel is vásárolhatok Scholl papucsot és cipőt?

Gyakori kérdés és probléma a Scholl papucsok kapcsán a bütyök. Aki ilyen típusú elváltozástól szenved, annak rendkívül behatároltak a lehetőségei egy lábbeli vásárlásakor – teljesen mindegy, hogy milyen márkáról beszélünk.

Ezért bütyökkel élők olyan modellt válasszanak, ami megfelelő kivágással, fazonnal és megoldásokkal rendelkezik, így viselése nem zavarja majd a lábon található kinövést.

Hogyan választhatom ki a megfelelő méretet?

A méretválasztás rendszeres problémát jelent online cipővásárlás esetén. A Scholl szerencsére nagy gondot fordított arra, hogy megfelelő mérettáblázatot és segítséget nyújtson ehhez, így vásárlás előtt mindenki kövesse a megadott utasításokat és gondoskodjon a pontos mérésről. Ezzel elkerülhető a rossz méret rendelése.

A méret mellett azonban a fazont is érdemes megfontolni. Magas lábfejjel nyilván ne vásároljunk olyan típust, ami nem állítható vagy nem gumírozott, tehát mindig legyünk körültekintőek, és ne csak a méretet, hanem lábformánkat is vegyük figyelembe a vásárlás előtt.

Mire figyeljek a Scholl papucs szélességénél?

A Scholl papucsnál nemcsak a láb hosszúsága, hanem a szélessége is kényes pont. Bizonyos modelleknél vannak keskeny, normál és szélesebb típusok, amihez szintén pontos instrukciók tartoznak.

A férfi méretezésben eleve a széles modell az alap, így különösen a hölgyeknek érdemes odafigyelni arra, hogy bütyökkel vagy túlsúly esetén inkább egy szélesebb típust válasszanak.

Hétköznapi viseletre is alkalmasak a Scholl papucsok?

Természetesen! A Scholl papucs kapcsán jelentős tévhit, hogy csak munkában vagy kizárólag otthon viselhetők, hiszen a gyártó évek óta óriási figyelmet fordít arra, hogy divatos és trendi modellekkel is szolgáljon, amelyek bárhol és bármikor viselhetők a gyártó termékeire jellemző előnyökkel kiegészülve. Így kényelmes és modern megjelenést biztosít az egész család számára, hogy élmény legyen minden lépés.