Hírek

Mindent a Scholl Air Bag papucsról

A Scholl hosszú évtizedek óta a kényelem és a komfort szinonimájának tekinthető a lábbelik világában.

Nem véletlenül alakult ez így, hiszen a több mint egy évszázados múltra visszatekintő gyártó papucsai és cipői óriási technológiai háttérrel rendelkeznek, a folyamatos fejlesztések révén pedig időről-időre megújulnak, hogy magabiztosan kiszolgálják az aktuális trendeket.

Ma már a Scholl nemcsak a kényelemről és az egészségről, hanem a stílusról és a divatról is ugyanúgy szól, miközben a gyártónak vannak olyan termékei, amelyek legfeljebb csak finomhangoláson esnek át, de évek óta változatlan küllemmel és hatékonysággal támogatják a láb egészségét.

Ide sorolható a Scholl Air Bag is, ami egy igazi klasszikusnak tekinthető a kínálatban! A sokak által egyszerűen csak papucsként ismert termék az emberek többségénél elsőként kerül szóba, ha valakinek sokat kell állnia vagy mennie, és emiatt gyakran fáj a lába.

Cikkünkben ezért összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit a népszerű Scholl Air Bag-ről csak tudni kell, így hasznos tudásanyagot kaphatunk róla, ha bizonytalanok vagyunk, esetleg kérdések merültek fel bennünk a vásárlás előtt.

Külső sajátosságok

Az Air Bag túlzás nélkül egy stílusteremtő lábbelinek nevezhető, hiszen nagyon jellegzetes, azonnal felismerhető külső sajátosságokkal rendelkezik, ami nemcsak egyedi, hanem minden elemében átgondolt.

Mondhatni érződik mögötte a hosszú évtizedek fejlesztése, hiszen minden apró jellegzetessége, a formavilág, a tartás, az anyaghasználat egyaránt azt a célt szolgálja, hogy megszüntesse viselője lábfájdalmát és megfelelő tartást biztosítson számára a hétköznapokban.

Az egyszerűbb és olcsóbb konstrukciókkal ellentétben a Scholl papucsa erős alapanyagokból készült, a ragasztás mellett pedig nagyon erős varrás biztosítja viselőjének, hogy a termék akár évekig tökéletes társa legyen a hétköznapok során.

Klasszikus női Scholll Air Bag Strap nyer színben

Anyaghasználat

Az alapanyagok tekintetében a Scholl Air Bag talpbetétjét gumi és parafa keverékéből alakították ki, gondosan odafigyelve az ergonómiai sajátosságokra, amelyek megfelelő tartást biztosítanak az izmoknak, az ízületeknek és a csontoknak egyaránt. Ezzel elősegítik a láb megfelelő helyzetét, illetve annak tartását a kényelem érdekében.

A klasszikus változatban a kényelmes talpbetétet velúrbőrrel borították, a felső részt pedig nubuk bőrből készítették el, ami nemcsak a komfort, a könnyedség, hanem a légáteresztő tulajdonságok miatt is nagyon fontos.

Itt kell megjegyezni, hogy az Air Bag név alatt ma már többféle modellje van a gyártónak, így például a gyerekek számára készült típusok között találunk szintetikus felsőrésszel és filc béléssel, valamint mikroszálas talpbetét borítással rendelkező változatokat is többek között.

Típusok

A Scholl Air Bag klasszikus változatának megjelenését mindenki jól ismeri. Még azok is, akik egyébként nincsenek tisztában a gyártó hatalmas múltjával, hiszen annyira jellegzetes külső tulajdonságai vannak, hogy az rögtön felismerhetővé teszi a modellt.

Már a hagyományos típusok között is megkülönböztethetünk rengeteg változatot – vannak például direkt irodai munkára, utcai viseletre vagy egészségügyi dolgozóknak szánt modellek –, azonban a gyártó ezt az évek során még tovább szélesítette.

Air Bag Strap név alatt például ma már szandál is elérhető a Scholl kínálatában, de léteznek direkt gyerekek számára készült változatok, amelyek több tekintetben is sajátos stílusjegyeket és megoldásokat vonultatnak fel, hogy illeszkedjenek a legkisebbek igényeihez.

Női és férfi Air Bag strap nyers színben.

Állíthatóság

Bár a Scholl papucsok mindegyikéről elmondható, hogy a széles méretválaszték mellett még a szélesség feltüntetésével is könnyebben választhatunk magunknak az egyes modellek közül, de az Air Bag népszerűségét tovább növeli, hogy lapos- és magas lábfejjel rendelkezők egyaránt megtalálhatják vele a számításaikat.

Ennek az oka a Scholl saját csatos megoldása, aminek jóvoltából a lábfej két pontján is lehetőségünk van szabályozni a papucs méretét. Ezzel tovább növelhetjük a lábbeli komfortszintjét még akkor is, ha a szandálszerű megoldás mellett döntünk, melynek hátsó pántja szintén csattal állítható.

A Scholl Air Bag papucsok kényelmét biztosító Bioprint technológiáról

Mint azt fentebb is írtuk már, a Scholl Air Bag papucsok kényelmét a parafa és a gumi speciális keverékéből álló talpbetét biztosítja, amit ergonomikus kialakítással formáztak meg. Ezt nevezte el a gyártó Bioprint technológiának, ami azt a célt szolgálja, hogy stabilizálja a lábfejet, így biztosítva tartást és kényelmet az alsó végtagok számára.

A technológia lényege, hogy teljesen közrefogja a láb boltozatát, közben pedig megszüntesse az izmok feszülését, a rázkódást, illetve a felesleges terhelést is, így kényelmesebbé teszi a járást.

Hogy milyen esetekben nyújt segítséget a Bioprint technológia?

  • Segítségével csökkenthetjük a láb rendellenességeinek a kockázatát, ami különösen olyan esetekben fontos, ha például sokat viselünk magassarkút a hétköznapokban.
  • Mivel biztonságosan tartja a lábat, a technológiával elkerülhetők például a nem megfelelő tartásból fakadó balesetek a házimunka vagy az egyéb tevékenységek során.
  • A sétálás köztudottan nagyon hasznos a láb egészsége érdekében, a Bioprint technológiával ellátott Scholl papucsban pedig megfelelő tartás társaságában tudjuk élvezni a mozgás örömeit.
  • A kérdéses technológia akkor is óriási segítség, ha a túlsúly miatt esik nehezünkre az aktívabb életmód. Hatására ugyanis romlik a testtartás, fájdalmassá válik a boka, a térd és a medence, amelyek ezzel a lábbelivel mérsékelhetők vagy teljesen elkerülhetők.
Női és férfi Air Bag Strap használat közben

Hol alkalmazhatók eredményesen a Scholl Air Bag papucsok?

Erre a kérdésre a legrövidebb válasz, hogy szinte bárhol, ahol elfogadott a papucs viselése. Kényelméből kifolyólag nagyon hasznos társ otthon, házimunka közben, de amennyiben a foglalkozásunk megengedi, akkor a teljes munkaidőben megkönnyítheti számunkra a járást, illetve a mozgást.

Mivel a Scholl Air Bag termékek nagyon stílusosak, ezért a nyári időszakban bármikor jó hátteret tudnak nyújtani a hétköznapoknak vagy a nyaralásnak, hiszen viselésével búcsút inthetünk a lábfájdalmaknak.

Különösen ajánlott termékek gyerekek számára – például az iskolában –, hiszen rendszeres viselésükkel jó eséllyel megakadályozható a különféle mozgásszervi betegségek vagy ortopédiai panaszok kialakulása.