Hírek

Kényelmes lábbelit keresel tartós használatra? Ismerd meg a Scholl sneakereket!

Szeretsz stílusosan és kényelmesen kimozdulni otthonról? Netán az egész napos munkát akarod megkönnyíteni egy kicsit? Akkor elengedhetetlen hozzá egy pár kényelmes sneaker.

Ha korábban neked is volt már rossz tapasztalatod azzal, hogy egy kényelmetlen lábbeli miként tehet tönkre egy egész kirándulást vagy egy komplett munkanapot, akkor itt az idő, hogy megismerkedj a Scholl cipőkkel.

Az óriási technológiai háttérrel büszkélkedő gyártó ugyanis ma már nemcsak modern megoldásokat, illetve légies kényelmet, hanem mindemellett stílusos megjelenést is biztosít vásárlói számára.

Ezek a cipők kombinálják a divatos stílust, a kényelmes funkcionalitást, ezáltal optimalizálva a mozgás során a teljesítményt. Íme néhány jellemzőjük:

  • kényelmes talpbetét;
  • légáteresztő és rugalmas anyagok;
  • tartós kialakítás;
  • stílusos és divatos megjelenés.

Miért fontos a megfelelő sneaker kiválasztása?

Viseljük akár a hétköznapokban, akár egy aktív program során, a megfelelő lábbeli nélkül a 8-10 órás munkaidő vagy kikapcsolódás nagyon könnyen rémálommá válhat.

Senki sem szeret ugyanis kényelmetlen cipőben kirándulni, sétálni vagy dolgozni. Ha nem illeszkedik az igényeinkhez, a teljesítményünk lecsökkenhet, lábfájdalmak és bőrirritációk jelentkezhetnek, egyszóval viselése diszkomfort érzettel jár.

A Scholl azonban úgy tervezte a divatos megjelenésű férfi- és női sneakereket, hogy segítségükkel lehetőségünk legyen elkerülni az ilyen-, illetve ehhez hasonló kellemetlenségeket.

Divatos megjelenésű férfi- és női sneaker

A gyártó termékei kivétel nélkül saját fejlesztésű technológiákkal biztosítják, hogy megszűnjön vagy legalább mérséklődjön a láb terhelése, ebből kifolyólag pedig a fájdalom mértéke.

A Scholl sneakerek hátterében több évtizedes tervezés és tapasztalat áll, minden cipőt a láb anatómiájához igazítottak már a tervezéstől kezdve, így viselésük elősegíti a megfelelő tartást, amivel akár még a nagyobb terhelés is könnyebben elviselhető lesz.

Bár a technológia azonos, a sokoldalú formavilág és az egyedi megoldások miatt nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb Scholl sneakert. Hogy miként? Segítünk!

Hogyan válasszunk jó sneakert tartós használatra?

Figyeljünk oda a megjelenés mellett a kialakításra is

Hogy a gyártó modern és fejlett technológiát biztosít minden lábbelije számára, az alapvetően még nem garancia a maximális kényelemre. Ezért érdemes odafigyelni a választáskor arra, hogy ne csak a küllem tekintetében feleljen meg az elvárásainknak az adott modell.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a kialakításra is. Mennyire vastag a talprész, milyen formájú az orr és oldalirányban miként tudja tartani a cipő a lábunkat? Webáruházunkban minden terméknél több fotó, pontos mérettáblázat, valamint kiegészítő információk segítik a választást!

A praktikusság és a biztonság egyaránt fontos

Ha testmozgáshoz keresünk Scholl sneakert, akkor a praktikusságra és a biztonságra is érdemes odafigyelni. Különösen előnyösek például az úgynevezett gyorsfűzővel ellátott modellek, amelyeknél nincs szükség minden esetben bekötni a fűzőt, elegendő csak meghúzni azt a rögzítővel.

Sneaker választáskor nem csak a küllem fontos, hanem a kényelem is

Bármelyik modellt is választjuk, mindegyik megfelelően illeszkedik lábunk formájához, de figyeljük oda a talpkialakításra is. Egy erdei kiránduláshoz például ne válasszunk túl lapos talpú modellt, ahogy futáshoz sem javasolt a vastag talprésszel ellátott sportcipő.

A jó illeszkedés ugyanis jobban tartja a bokát és a lábfejet, ami a hétköznapok során legalább annyira fontos, mint aktív kikapcsolódásnál, hiszen egy tépőzáras vagy csatos cipőhöz viszonyítva könnyebben megelőzhetők a sérülések.

Ismerjük meg az alkalmazott technológiákat

A Scholl sneakerek mindegyikére jellemző, hogy a stílus mellett a kényelem ihlette őket. Ezt a legkülönfélébb fejlesztésekkel sikerült megvalósítani, amelyek alkalmazását több évtizedes kutatások és fejlesztések előzték meg.

Ezért érdemes megismerkedni a kiszemelt modelleknél felhasznált háttérrel, hiszen alapvetően meghatározhatják egy sneaker kényelmét, ami nagyon nyomós érv a döntéskor.

A Scholl sneakerek technológiai háttere

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb Scholl sneaker alapvetően két főbb megoldásra épül. Webáruházunkban minden egyes modellnél feltüntettük, hogy éppen melyiket alkalmazták. Lássunk ezekről egy rövid bemutatót:

Scholl Biomechanics®

A Biomechanics® technológia elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy javítsa a lábtartást. Az ilyen lábbelik egy speciális anatómiai talpbetéttel vannak ellátva, amelyek a Tri-planar motion control system® -kialakítással hozzájárulnak a lábfej megfelelő tartásához.

A rendszer lényege, hogy három irányban biztosíthatja a láb stabilitását, ezáltal a megfelelő alátámasztást, amivel megakadályozható a boka túlzott bedőlése, illetve az abból fakadó fájdalom.

AScholl sneakerek Biomechanics technológiával ellátott talprésszel is készülnek.

Segítségével csökkenthető a sarok-, boka- és térdrendellenességek kialakulásának a kockázata, de az általános komfortot is javíthatja mindennapi terhelés, séta vagy éppen munka közben.

Olyan divatos és kényelmes Scholl sneakerek használják ezt a technológiát, mint a női modellek közül a Galaxy Sporty vagy a férfiaknak szánt cipők tekintetében a Sprinter Snap és a New Sprinter.

Scholl Memory Cushion®

A Memory Cushion® technológiával ellátott Scholl sneakerek hívó szava a pihentető puhaság, a légies könnyedség. Egy memóriahabos talpbetétről beszélünk ebben az esetben, amit úgy terveztek, hogy viselésekor tökéletesen felvegye a talp formáját.

Segítségével a lábfejet érő nyomás könnyebben eloszlik, ami a kényelem magasiskoláját biztosítja viselője számára. Nem véletlenül jellemzik úgy a Memory Cushion® technológiával ellátott cipőket, hogy olyanok, mintha felhőkön lépkednénk bennük.

A Scholl Memoy Cushion egy memróiahabos talpbetét

Az ilyen talpbetétek rugalmas anyagokból állnak, puhább, lágyabb és kényelmesebb lépéseket biztosítanak, mindemellett egyénileg illeszkednek minden lábformához. Segítenek elnyelni a lépések során keletkező ütéseket, így csökkenthető a lábak terhelése. Ez különösen előnyös egész napos munkavégzés vagy nagyobb séták során.

A Memory Cushion® anyagok ráadásul nagyon tartósak, így hosszabb távon is képesek megőrizni a cipő előnyös tulajdonságait. Puha és rugalmas kialakításuk segít a láb stabilizálásában még olyan esetekben is, amikor a talaj egyenetlen vagy instabil.

A női Scholl sneakerek közül erre a technológiára épül például a Beverly Zip, míg a férfiaknak szánt modelleknél a mutatós Millennial Man.

A Scholl sneakerek között tehát bárki megtalálhatja az ízléséhez és igényeihez leginkább illeszkedő típust. Ha szeretnéd, hogy idén egy igazán kényelmes lábbeli legyen a társad az úton, az edzéseken vagy a munkában, válogass kedvedre a kínálatunkból elérhető modellek közül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük